kulinarija


Vasariškos salotos

 

Ingredientai:

Pomidorai, 2 vienetai

Agurkai, 2 vienetai

Poras, 2 vienetai

Feta sūris, 100 gramų

Krapai, 1 saujelė

Raudonėliai (Oreganas), 1 saujelė

Kukurūzų aliejus, 4 valgomieji šaukštai

Vanduo, 3 valgomieji šaukštai

Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis

Citrinų sultys, 1 arbatinis šaukštelis

Druska, 1 žiupsnelis

Pipirai, 1 žiupsnelis

 

Gaminimo eiga:

Visas daržoves ir sūrį supjaustau norimo dydžio gabalėliais.

Iš druskos, cukraus, pipirų, aliejaus, vandens ir sulčių gaminu užpilą.

Užpilu daržoves ir išmaišau.

Sūrį dedu ant paruoštų salotų.

Puošiu raudonėlio šakele.

 


Paprasti kaimiški blyneliai

 

Ingredientai:

Miltai, 250 gramų

Mielės, sausos, 11 gramų

Cukrus, 2 valgomieji šaukštai

Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis

Kiaušiniai, 1 vienetas

Pienas, 1 stiklinė

Medus, 1 valgomasis šaukštas

Uogos, 1 sauja

 

Gaminimo eiga:

Į pašildytą pieną berti mieles,

 berti cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinį, viską išmaišyti. 

Suberti miltus, gerai išsukti.

Kepti aliejuje pilant po du šaukštus masės. 

Aplieti medumi, pabarstyti uogomis.

 

Žagarėliai

 

Ingredientai:

Grietinė, 1 stiklinė

Kiaušiniai, 1 vienetas

Cukrus, 1 stiklinė

Miltai, kol tešla nelips prie rankų

 

Gaminimo eiga:

Pilame grietinę, įmušame kiaušinį, suberiame cukrų ir gerai viską išmaišome.

Beriame miltus ir minkome tešlą, kol ji nelips prie rankų.

Tešlą plonai iškočiojame, supjaustome plonomis

juostelėmis, kurių viduryje padarome skylutes. 

Per skulutes juosteles išsukame.

Kepame karštame aliejuje. 

Karštus žagarėlius pabarstome cukraus pudra.

Traški vištiena kiniškai

 

Ingredientai: 

400 g vištienos filė 

1 šaukštas sojos padažo

3 šaukštas krakmolo padažui 

100 g cukraus 

3 šaukštas vandens 

1 šaukštas sojos padažo 

2 šaukštas ryžių acto

 

Gaminimo eiga:

 Vištienos filė supjaustykite mažais gabaliukais

ir apipilkite sojos padažu. Gerai išmaišykite.

Gabaliukus apvoliokite krakmole

ir dėkite kepti į keptuvę su įkaitintu aliejumi.

Kepkite, kol vištiena apskrus ir iškeps.

Kol vištiena kepa, puode sumaišykite visas

padažo dalis ir maišant virkite kol sutirštės.

Iškeptą vištieną suberkite į padažą,

išmaišykite ir patroškinkite kelias minutes.

Patiekite su ryžiais.