Vasariškos salotos
Ingredientai:
Pomidorai, 2 vienetai
Agurkai, 2 vienetai
Poras, 2 vienetai
Feta sūris, 100 gramų
Krapai, 1 saujelė
Raudonėliai (Oreganas), 1 saujelė
Kukurūzų aliejus, 4 valgomieji šaukštai
Vanduo, 3 valgomieji šaukštai
Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
Citrinų sultys, 1 arbatinis šaukštelis
Druska, 1 žiupsnelis
Pipirai, 1 žiupsnelis
Gaminimo eiga:
Visas daržoves ir sūrį supjaustau norimo dydžio gabalėliais.
Iš druskos, cukraus, pipirų, aliejaus, vandens ir sulčių gaminu užpilą.
Užpilu daržoves ir išmaišau.
Sūrį dedu ant paruoštų salotų.
Puošiu raudonėlio šakele.
Paprasti kaimiški blyneliai
Ingredientai:
Miltai, 250 gramų
Mielės, sausos, 11 gramų
Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
Kiaušiniai, 1 vienetas
Pienas, 1 stiklinė
Medus, 1 valgomasis šaukštas
Uogos, 1 sauja
Gaminimo eiga:
Į pašildytą pieną berti mieles,
berti cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinį, viską išmaišyti.
Suberti miltus, gerai išsukti.
Kepti aliejuje pilant po du šaukštus masės.
Aplieti medumi, pabarstyti uogomis.
Žagarėliai
Ingredientai:
Grietinė, 1 stiklinė
Kiaušiniai, 1 vienetas
Cukrus, 1 stiklinė
Miltai, kol tešla nelips prie rankų
Gaminimo eiga:
Pilame grietinę, įmušame kiaušinį, suberiame cukrų ir gerai viską išmaišome.
Beriame miltus ir minkome tešlą, kol ji nelips prie rankų.
Tešlą plonai iškočiojame, supjaustome plonomis
juostelėmis, kurių viduryje padarome skylutes.
Per skulutes juosteles išsukame.
Kepame karštame aliejuje.
Karštus žagarėlius pabarstome cukraus pudra.
Traški vištiena kiniškai
Ingredientai:
400 g vištienos filė
1 šaukštas sojos padažo
3 šaukštas krakmolo padažui
100 g cukraus
3 šaukštas vandens
1 šaukštas sojos padažo
2 šaukštas ryžių acto
Gaminimo eiga:
Vištienos filė supjaustykite mažais gabaliukais
ir apipilkite sojos padažu. Gerai išmaišykite.
Gabaliukus apvoliokite krakmole
ir dėkite kepti į keptuvę su įkaitintu aliejumi.
Kepkite, kol vištiena apskrus ir iškeps.
Kol vištiena kepa, puode sumaišykite visas
padažo dalis ir maišant virkite kol sutirštės.
Iškeptą vištieną suberkite į padažą,
išmaišykite ir patroškinkite kelias minutes.
Patiekite su ryžiais.